Sportsreiser http://idrettsreiser.no Thu, 21 Sep 2017 21:09:40 +0000 Joomla! - Open Source Content Management nb-no Uslåelig opplevelse i Cognac – med slottslunsj, ridderseremoni, m.m. http://idrettsreiser.no/gruppereiser/opplevelse-i-cognac http://idrettsreiser.no/gruppereiser/opplevelse-i-cognac Uslåelig opplevelse i Cognac – med slottslunsj, ridderseremoni, m.m.
Reis med oss til hjerte av Congnac. Nytt og eksklusivt spesialtilbud. Kun 15 plasser. Påmeldingsfrist 20. august. Første mann til mølla. Uslåelig opplevelse i Cognac – med slottslunsj, ridderseremoni, m.m.…
 • cognac
 • gourmet
 • Opplevelse
  ]]>
  j.aschjem@gmail.com (Jørgen Aschjem) Gruppereiser Tue, 11 Jul 2017 15:41:57 +0000
  Vandretur Catalonia - Costa Brava http://idrettsreiser.no/sportsreiser/aktiv-ferie/vandretur-catalonia http://idrettsreiser.no/sportsreiser/aktiv-ferie/vandretur-catalonia Vandretur Catalonia - Costa Brava
  Vandreturene går langs kysten og i innlandet langs postkort-landskap. Pris pr person 11.990,- NOK*Grasrotandelen for denne pakken er Kr. 410,- per. pers.

   


  Catalonia
  byr på postkort-landskap. Området er foreløpig et uoppdaget reisemål for turgåere – men byr på flotte landskaper med bølgende daler, innbydende strender, grønne skoger og dramatiske klipper, ekte spansk landsbyfølelse, god mat og vin. Under hele oppholdet bor vi på hotell i Santa Susanna, et sjarmerende badested med rolig atmosfære. Vi tar daglige vandringer på 11-14 kilometer. Vandreturene går langs kysten og i innlandet. Vandringene passer for alle som liker og er vant til å gå, og som ikke ønsker så krevende vandringer.

  [toggle_box]

  [toggle_item icon="•" title="Dagsprogram:" active="yes|no"]

  1. dag    Gardermoen – Barcelona – Santa Susanna

  Fly fra Oslo Lufthavn til Barcelona. Busstransfer til Santa Susanna, som ligger 6 mil nord for Barcelona. Byen har fine strender og et lite sentrum. Vi sjekker inn på Aqua Onabrava Hotel (4*), som ligger på byens strandpromenade. Hotellet har stort bassengområde ute, innendørsbasseng, spaavdeling og treningssenter. Ettermiddagen fri til å rusle på egenhånd eller til å benytte seg av hotellets fasiliteter. Informasjonsmøte om ukens vandringer. Felles middag.   

  2. dag    Vandring fra Santa Susanna til Sant Pol de Mar

  Frokost. I dag skal vi vandre fra hotellet og langs den flotte stranden i Santa Susanna. Når vi ankommer Calella går vi videre inn i fjellandskapet i Montnegre naturreservat, og fortsetter langs den gamle smuglerruten til den autentiske landsbyen Sant Pol de Mar. Vi besøker den gamle kirken og den kjente skolen i moderne stil. Underveis spiser vi lunsjpakke. Tog tilbake til Santa Susanna. Felles middag. Distanse: 14 km. Varighet: 5 timer. Opp-/nedstigning: 170 meter.  

  3. dag    Vandring til Monells

  Etter frokost blir det transfer til vårt startsted for dagens vandring. Vandringen går gjennom grønne marker og skog til den mystiske middelalderbyen Monells – "Catalonias Toscana". Byen sies å være en av de vakreste i Catalonia. Lunsjpakke og middag inkludert. Distanse: 12 km. Varighet: 6 timer. Opp-/nedstigning: 230 meter. 

  4. dag    Fridag i Santa Susanna

  Frokost. Dagen fri til å benytte seg av hotellets fasiliteter, eller til å utforske Santa Susanna på egen hånd. Individuell lunsj og felles middag.  

  5. dag    Vandring langs kysten til Palamòs

  Frokost. Transfer til vårt startsted for vandringen. I dag skal vi vandre langs den uberørte og dramatiske kysten med flotte viker og strender til Palamòs – regionens viktigste havneby med fiskemarked hver ettermiddag.  Vandringen har varierte landskaper og flott utsikt. Den vakre fiskelandsbyen S´Alguer er et bortgjemt lite paradis. Castell sies å være en av Costa Bravas vakreste stender, og klippeformasjonene mot Calella de Palafrugell er også ett av høydepunktene på dagens vandring. Lunsjpakke og felles middag inkludert. Distanse: 12 km. Varighet: 6 timer. Opp-/nedstigning: 360 meter.  

  6. dag    Vandring til vingård med vinsmaking og lunsj

  Vi spiser frokost på hotellet. I skråningene fra kysten mot Alella ligger vinrankene på rad og rekke. Vi starter dagens vandring i landsbyen Valromanes og krysser naturreservatet Serralada før vi kommer til vinområdet. På bodegaen Bouquet d´Alella får vi servert lunsj, samt smake to viner som produseres på gården. Felles middag på hotellet. Distanse: 11 km. Varighet: 5 timer. Opp-/nedstigning: 260 meter.

  7. dag    Montserrat med vandring

  Frokost. I dag skal vi til fjellkjeden Montserrat. Stedet er mest kjent for benediktinerklosteret som ligger i fjellet. Fjellformasjonene er spesielle med spisse topper. Vi skal opp til den høyeste toppen, og det er noe bratt og mange trapper i dag. Lunsjpakke og middag inkludert. Distanse: 12 km. Varighet: 6 timer. Opp-/nedstigning: 460 meter.

  8. dag    Santa Susanna – Barcelona – Gardermoen

  Frokost på hotellet. Formiddagen til egen disposisjon. Transfer til flyplassen og direktefly til Oslo Lufthavn.

  Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

  [/toggle_item]

  [toggle_item icon="•" title="Avganger:" active="yes|no"]

  Dager:8

  • Avreise:
   Dato: 10.10.2017
   Reise: Oslo Lufthavn - Barcelona
   Avreisetidspunkt: 09:00.
   ETA:12:20
  • Hjemreise:
   Dato: 17.10.2017
   Reise: Barcelona - Oslo Lufthavn
   Avreisetidspunkt: 13:05.
   ETA:16:30

  [/toggle_item]

  [toggle_item icon="•" title="Pris:" active="yes|no"]

  Pris fra kr: 11 990,-
  Grasrotandelen for denne pakken er Kr. 410,- per. pers. 
   
  Inkludert i grunnprisen:
  Fly Oslo–Barcelona.
  7 overnattinger på 4*Aqua Onabrava Hotel, Santa Susanna.
  Transfers med buss og tog iflg. turbeskrivelse.
  5 vandringer med engelsktalende vandreguide.
  7 frokoster, 4 lunsjpakker, 1 lunsj og 7 middager.
  Vinsmaking og reiseleder.
   
  Tillegg for enkeltrom:                  Kr.   1.500,-

  Avbestillingsbeskyttelse 6 % av totalpris pr. person. 

  Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise.
  [/toggle_item]

  [/toggle_box]

    

  Vis din interesse og så tar vi kontakt med deg!
  Skriv inn din e-post for mer informasjon.

  • vandring
  • Aktiv ferie
  • fottur
  • Catalonia
  • Costa Brava
   ]]>
   jeffrey@abx.no (Jeffrey Spronk) Aktiv ferie Tue, 21 Mar 2017 11:53:24 +0000
   Opplev Costa Rica - Aktiv ferie med vandring, sykling, rappellering og rafting! http://idrettsreiser.no/gruppereiser/costa-rica-aktiv-ferie-med-sykling-vandring-og-rafting http://idrettsreiser.no/gruppereiser/costa-rica-aktiv-ferie-med-sykling-vandring-og-rafting Opplev Costa Rica - Aktiv ferie med vandring, sykling, rappellering og rafting!
   Costa Rica er preget av imponerende naturlig skjønnhet, et etablert system av verneområder, sosial og politisk stabilitet, høyt utdanningsnivå og effektiv infrastruktur.

   Opplev Costa Rica med oss på en aktiv ferie!  

   Costa Rica ligger i Sentral-Amerika, mellom Nicaragua (Nord) og Panama (Sør), og mellom Karibia (øst) og Stillehavet (Vest). Den dekker 51 100 kvadratkilometer: som representerer bare 0,03% av overflaten av planeten vår, men holder ca 6% av verdens biologiske mangfold, noe som gjør landet til verdens mest mangfoldige, biologisk sett. Dette er grunnen til at over 25% av Costa Rica er miljøbeskyttet.

   Guanacaste fjellkjede, et sentralt vulkansk område, og Talamanca fjellkjeden danner Costa Ricas viktigste fjellkjede som går fra Nordvest til Sørøst (som strekker seg fra 1000 til 4000 meter over havet) kryssende over hele landet. I midten av disse fjellkjedene ligger Central Valley, hvor rundt 60% av befolkningen lever. Der er noen aktive vulkaner (vulkanen Poas, Irazú Volcano, Rincón de la Vieja Volcano, Turrialba) og flere fjell: landets høyeste fjell heter Cerro Chirripó og når en høyde på 3.819 meter over havet (nesten 13.000 fot).

   I disse høylandene har en rekke elver sitt utspring, som renner ned og gjør landet fruktbart og økomomisk viktig. De gir også mulighet til en rekke vannsport og er en kilde til elektrisitet. 

   Costa Ricas vær er behagelig med en naturlig bris som kjøler ned de mesteparten av de kystnære områdene. Temperaturene i høylandet og fjellene er varmt om dagen og livlig om natten. Disse forholdene varierer ikke drastisk hele året. Den gjennomsnittlige temperaturen varierer fra 32°C  på kysten til 16 °C på fastlandet. Regntiden varier fra mai til november i Central Valley og Stillehavskysten.

   Costa Rica er preget av imponerende naturlig skjønnhet, et etablert system av verneområder, sosial og politisk stabilitet, høyt utdanningsnivå og effektiv infrastruktur. 

    

   [toggle_box]

   [toggle_item icon="•" title="Dagsprogram:" active="yes|no"]

    

   DAG 1// 21. Januar 2018 – Ditt eventyr i Costa Rica beginner!

   En guide av Elemento Natural vil møte deg på flyplassen og ønsker deg velkommen til Costa Rica. Guiden vil gi deg en liten briefing, mens vi eskorterer deg til hotellet og hjelpe deg å sjekke inn.

   Overnatting: Hotel Aeropuerto Måltider: middag.

    

   DAG 2// 22. Januar 2018 – SAN JOSÉ // LA FORTUNA

   Etter frokost tar vi turen til den nordlige slettene i San Carlos. I 1968 Arenal Volcano, som inntil da var en harmløs bakke, brøt ut og begravet fellesskapet av Pueblo Nuevo. Men litt etter litt, spektakulære utbrudd av vulkanen tiltrukket seg turister og La Fortuna gått fra et jordbruksområde til en turist region. Arenal er en stor symmetrisk vulkan bygget på lag med aske, stein og lava på nesten 1700 meter over havet. Selv om det gikk inn i en hvilefase i 2010, produserer sin interne aktivitet de naturlige varme kilder som kan nytes i mange av de omkringliggende områdene.

   På ettermiddagen drar vi på et eventyr og du vil få mulighet til å utforske området fra himmelen! Etter en rask tur, kommer du til den første av elleve plattformer. På zipline turen kan du gli på kabler fra plattform til plattform på kalesjen av skogen. Du vil også stige ned en foss på kabler i en morsom rappellering eventyr, og da vil du møte en liten landsby der lokalbefolkningen vil vise deg hvordan de brukes til å leve mer enn 500 år siden. Du vil ride tilbake på en hest, og da vil du også nyte regnskog og dyrelivet i ulike hager og stier i naturparken.

   Overnatting: Los Lagos
 Måltider: Frokost og middag

    

   DAG 3 // 23. Januar 2018 – BIKING ARENAL

   På tide å ta sykkelen og ta en runde på 20 kilometer på en sti som går gjennom landbruksområder og regnskog. Du vil krysse elver og gjørme pytter, et stort utvalg av natur og ulike nivåer av utfordringer. På den måten vil du også nyte en spektakulær utsikt over vulkanen Arenal og fantastiske skoger som omgir den. Halvveis gjennom sykkelturen, vil ta pause og spise en matbit før du er ferdig med resten av denne spennende sykkelturen.

   Resten av dagen kan du restituere i den avslappende og terapeutiske skoger av Arenal Volcano på hotellet.

   Overnatting: Los Lagos 
Måltider: Frokost og middag

    

    

   DAG 4 // 24. Januar 2018 LA FORTUNA // RÍO CELESTE

   Du går fra La Fortuna mot nord; destinasjonen er Tenorio National Park, best kjent for den vakre Río Celeste, lys blå farvann som er forårsaket av utstråling av svovel og utfelling av kalsiumkarbonat. Primær tåkeskog og regnskog dekker parken, som er full av flora og fauna arter i flere livsområder, mange elver, fosser og varme kilder. I parken kan du utforske alle naturattraksjoner i en 2.6 km tur. Ved slutten av dagen, vil du nyte en god og næringsrik costaricansk maltid på hotellet.

   Overnatting: Catarata Río Celeste Måltider: Frokost og middag

    

   DAG 5 // 25. Januar 2018 – RÍO CELESTE // RINCÓN DE LA VIEJA

   Idag vil du se tre forskjellige økosystemer og lar du regnskogen bak deg. Vi skal kjøre over fjelle for å komme oss til tørr skog på Pacificen. 5 kilometer Nord fra Liberia finner vi veien til Rincon de la Vieja nasjonalpark og hotellet vårt. På ettermiddagen skal vi vandre rundt I Las Pailas hvor du vil få muligheten til å se vulkansk aktivitet. For eksempel små kratere, fumaroler, kokende gjørme og geysirer. Dette er på en 3.5km sti som er for det meste flat, men svært interessant og vakker.

   Du vil også ha en lengre tur I skogen I nærheten av Rincon de la Viejo Volcano, til Cangreja waterfall. Fossen er 40 høy, går inn I en klar blå basseng some r en fantastisk mate for avkjøling etter turen. Oppløste kobbersalter har farget vannet til lys blå.

   Du vil også ha en lengre tur gjennom skogen i nærheten av Rincón de la Vieja Volcano, til "Cangreja" Waterfall . Fallet er 40 meter lang, går inn i en klar blå basseng, som ligger på sin base som er fantastisk for avkjøling etter turen. Oppløste kobbersalter har farget vann til å bli lys blå.

   Overnatting: Hotel Cañón de la Vieja Måltider: Frokost og middag

    

   DAG 6 // 26. Januar 2018 – SANTA ROSA

   Idag vil du kjøre nordover til nasjonalparken Santa Rosa som er en av Costa Ricas mest interessante verneområder siden det er av stor historisk og naturlig betydning. Den mest kjente funksjonen er Hacienda Santa Rosa, bedre kjent som La Casona – landets mest versatte historisk monument. Det var her I 1856 at et hær av leiesoldater ledet av amerikanske eventyreren William Walker ble beseiret av et Costa rikansk hær av frivillige. Den gamle hacienda museet alene er vel verdt et besøk. Det er også flere stier tilgjengelig som leder deg gjennom tørr skog med bekker og fosser.

   Overnatting: Hotel Cañón de la Vieja Måltider: Frokost og middag

    

   DAG 7 // 27 Januar 2018 – GUANACASTE // SAN JOSÉ

   Vi tar veien tilbake til San José. Mulighet til å stoppe ved Sarchí, en by med små butikker og stands ved siden av veien. Du kan se på levende farger malt på en rekke vegger, trær og stein. Dette er et bra sted å kjøpe dine siste suvenirer.

   Overnatting: Hotel Parque del Lago
 Måltider: Frokost og middag

    

    

   DAG 8 // 28 januar 2018 – RAFTING PACUARE RIVER

   En hel dag med rafting venter på deg i dag! Du vil oppleve den intime naturen av regnskogen på en 30 km raftingtur. Den kjølige vann, fossefall og frodig regnskog med sine dype grønne fargede planter, dyr og fugler hengi sansene på alle nivåer. Pacuare River ligger på Costa Ricas karibiske skråning og du vil tilbringe dagen i dette morsomme eventyret. Du vil stoppe på en strand for lunsj før du kommer til slutten av turen og tar bussen tilbake til San José for din siste natt I Costa Rica.

   Overnatting: Parque del Lago 
Måltider: Frokost, lunsj og middag

    

    

   DAG 9 // 29 januar 2018 - YOU HAVE TO GO BACK AND TELL ALL YOUR FRIENDS ABOUT YOUR AWESOME STAY!

   Guidene ønsker deg velkommen tilbake til Costa Rica. Transfer to Juan Santamariá International Airport. Måltider: Frokost

    

   [/toggle_item]

   [toggle_item icon="•" title="Pakken inkluderer:" active="yes|no"]

   Denne innholdsrike pakken inkluderer:

   • Privat transport in henhold til programmet.
   • Profesjonell guide som tar hensyn til naturen.
   • Overnattinger: 8 netter på dobbeltrom, tomannsrom eller dobbelt standard rom med eget bad på hvert hotel eller lodge I henhold til reiseruten.
   • Alle frokoster og middager inkludert på de forskjellige hotellene: Andre måltider I henhold til programmet.
   • Inngangsbilletter til nasjonalparker og andre programmerte aktiviteter.
   • Besøk av tre forskjellige nasjonalparker: Tenorio, Rincon de la Vieja og Santa Rosa.
   • Besøk av to private naturparker med aktiviteter: Zip-line / Rappellering og sykling.
   • Besøk av en elv for rafting.
   • Besøk av stillehavet, skog, lavland, fjell og daler, fosser, flora og fauna I forskjellige økosystemer.
   • Stillehavet og Karibia skog, lavland, fjell og daler, fossefall, flora og fauna, regnskog, tørr skog, aktive vulkaner, innsjøer og selvfølgelig alle de naturlige skjønnhet og vennskap med noen fredselskende mennesker som Costa Rica har å tilby.

   Denne reiseruten inkluderer ikke: flybilletter, måltider som ikke er spesifisert i reiseruten, Ekstra tillegg på de ulike hoteller (telefonsamtaler, vaskerom, minibar, etc), tips, personlig forsikring, flyplassavgifter eller noe som ikke er spesifisert I reiseruten.

   [/toggle_item]

   [toggle_item icon="•" title="Pris:" active="yes|no"]

   Inkludert i grunnprisen: Fly Oslo–Milano t/r, transfers med buss, tog og båt iflg. programmet, 5 overnattinger på 3*Hotel Nazionale, Levanto, 5 frokoster, 2 lunsjer og 3 middager, 1 vinsmaking m/snack, engelsktalende vandreguide på vandringene, reiseleder fra Peer Gynt Tours. Transporttype:Norwegian

   Mulighet 2: 13.690 kr

   Tillegg for standard enkeltrom:                    kr. 1.500,- 

   Tillegg for dobbeltrom som enkeltrom:         kr. 3.000,- 

   Standard enkeltrom er små, samt at det kun finnes få rom av denne typen.

   Avbestillingsbeskyttelse 6% av totalpris pr. person

   Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. 
   Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise. Se forøvrig deltakerbeviset for betingelser.  

   Valuta: Euro

   [/toggle_item]

   [/toggle_box]

     

   Vis din interesse og så tar vi kontakt med deg!
   Skriv inn din e-post for mer informasjon.

    

    

    

   • zipline
   • rafting
   • hiking
   • Aktiv ferie
   • sykling
   • Costa Rica
    ]]>
    jeffrey@abx.no (Jeffrey Spronk) Gruppereiser Tue, 21 Mar 2017 10:43:48 +0000
    Madeira - levadavandringer og andre øyopplevelser http://idrettsreiser.no/sportsreiser/aktiv-ferie/madeira http://idrettsreiser.no/sportsreiser/aktiv-ferie/madeira Madeira - levadavandringer og andre øyopplevelser
    Denne portugisiske Atlanterhavsperlen byr på fantastiske naturopplevelser! Pris pr person 12.990,- NOK*Grasrotandelen for denne pakken er kr. 450,-

     

    Denne portugisiske Atlanterhavsperlen byr på fantastiske naturopplevelser. Madeira har et mildt klima, frodig landskap og majestetiske fjell, og er enhver vandrers paradis. For å kunne livberge seg på øya har bønder gjennom flere hundre år satset stort på transport av vann til de tørre områdene i sør. Vanningsanlegget er særegent for Madeira. Det vil bli vandringer langs disse levadaene (vannkanalene) samt andre spennende utflukter på den vakre øya.
    [toggle_box]

    [toggle_item icon="•" title="Dagsprogram:" active="yes|no"]

    1. dag        Gardermoen – Madeira
    Fly fra Oslo Lufthavn til Madeira. Transfer til Pestana Casino Park Hotel (5*). Hotellet er stilfullt, og har flott basseng i den store hotellhagen, utsikt over havnen i Funchal og mot Atlanterhavet. På hotellet finner vi også spa med badstue, jacuzzi, tyrkisk bad, oppvarmet innendørsbasseng og treningsrom. Hotellet har også kasino, flere restauranter og barer. Velkomstmiddag på Restaurant Beef and Wines.

    2. dag        Heldags øytur på sørvestkysten
    Dagstur med buss langs sørvestkysten. Stopp ved Cabo Girão; den nest største klippen i verden. Deretter kjører vi via kystbyen Ribeira Brava til fjellpasset Encumeada, 1000 m.o.h. Praktfulle utsiktspunkter! Vi fortsetter på gamle landeveier og gjennom den største laurbærskogen i verden, til São Vicente. Videre langs den dramatiske nordkysten til Porto Moniz, som var hvalfangst stasjon frem til 1980. Vi ser de naturskapte havbassengene før vi kjører via Paul da Serra-platået. Lunsj inkludert på øyturen og middag på egen hånd.

    3. dag        Levadavandring og Monte med tropisk hage
    Vi starter dagens vandring i Palheiro Ferreiro, og følger levadaen forbi eukalyptustrær og får en flott utsikt over Funchal. Bussen tar oss til Monte. Vi spiser lunsj, besøker kirken og den tropiske hagen. Tur med kurvslede til Livramento (tillegg i pris). Felles middag på hotellet. Distanse: 7 km. Varighet: 2 timer. Høyde: 500 m.o.h.

    4. dag        Marked og sightseeing med besøk hos vinprodusent
    Frokost. Sightseeing i vakre Funchal med katedralen ”Sé” og Municipal Square. Vi skal også innom en vinprodusent hvor vi får prøvesmake Madeiravinen. Deretter går vi til det fargerike markedet og tar en rusletur i gamlebyen. Resten av dagen på egen hånd.  

    5. dag        Heldags utflukt til fjellene i nordøst
    Vi kjører mot Pico do Areiro på 1810 m.o.h. som har fantastisk utsikt over hele øya (hvis tåke ikke mulig). Stopp i Ribeiro Frio, en naturlig park omgitt av høye fjell. Stedet har naturstier, laurbærtrær og sjeldne fugler, og vi går tur på ca. 1 ½ time. Vi fortsetter til Santana, med sine fargeglade hus med stråtak. Lunsj stopp i sjarmerende Porto da Cruz. Landsbyen er oppkalt etter korset som ble plassert på kysten for å angi havna for oppdagelsesreisende. Vi skal også se ”Ørnens Klippe” og besøke byen Machico. Middag på egen hånd.

     6. dag        Halvdags levadavandring – ”Levada do Norte”
    Vandringruten ”Levada do Norte” er den lengste på øya, men dette er en enkel vandrerute. Stopp hos en tradisjonell kjøpmann som selger alt mulig, og lunsj i fiskelandsbyen Câmara de Lobos. Ettermiddagen fri. Middag på egenhånd. Distanse: 8 km. Varighet: 3 timer. Høyde: 600 m.o.h.

    7. dag        Heldags vandring på Ponta Sao Lourenҫo
    I dag blir det en annerledes vandring. Halvøya Sao Lourenҫo er like gold som resten av øya er grønn. Landskapet er karrig og erodert, med forrevne klipper med fantastiske fargespill. Flott utsikt mot paradisbukten Baia d’Abra. Piknik-lunsj. Stopp i fiskelandsbyen Caniҫal. Mot tillegg: Fadomiddag inkl. transport t/r. Distanse: 5 km. Varighet: 3,5 time. Høyde: 100 m.o.h.

    8. dag        Madeira – Gardermoen
    Frokost på hotellet. Transfer til flyplassen. Fly tilbake til Oslo Lufthavn.

    Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

    [/toggle_item]

    [toggle_item icon="•" title="Avganger:" active="yes|no"]

    Dager:8

    • Avreise:
     Dato:07.11.2017
     Norwegian:Oslo Lufthavn - Funchal
     Avreisetidspunkt:11:00.
     ETA:15:05.
    • Hjemreise:
     Dato: 14.11.2017
     Reise: Funchal - Oslo Lufthavn
     Avreisetidspunkt: 15:50.
     ETA: 21:55.

    [/toggle_item]

    [toggle_item icon="•" title="Pris:" active="yes|no"]

    Pris fra kr: 12 990,-
    Grasrotandelen for denne pakken er kr. 450,-
     
    Inkludert i grunnprisen:
    Fly Oslo-Madeira t/r
    7 overnattinger på 5*hotell
    Funchal, velkomstdrink
    7 frokoster(buffet), 5 lunsjer og 3 middager, hvorav en med fado,
    3 vandringer og 2 heldags utflukter med guide iflg. turbeskrivelse, sightseeing i Funchal inkl. besøk hos vinprodusent, transfers med buss iflg.
    turbeskrivelse og reiseleder.

    Tillegg for enkeltrom:    Kr. 2.000,-

    Tillegg Fadomiddag inkl. transport t/r (avreise februar 2017):   Kr. 550,- pr.person

    Avbestillingsbeskyttelse 6 % av totalpris pr. person. 

    Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise.
    [/toggle_item]

    [/toggle_box]

      

    Vis din interesse og så tar vi kontakt med deg!
    Skriv inn din e-post for mer informasjon.

     

     

    • Aktiv ferie
    • vandring
    • fottur
    • gåtur
    • Dolomittene
     ]]>
     jeffrey@abx.no (Jeffrey Spronk) Aktiv ferie Tue, 21 Mar 2017 08:37:46 +0000
     Arktisk sommereventyr på Svalbard - Vandretur http://idrettsreiser.no/sportsreiser/aktiv-ferie/arktisk-sommereventyr-pa-svalbard-vandretur http://idrettsreiser.no/sportsreiser/aktiv-ferie/arktisk-sommereventyr-pa-svalbard-vandretur Arktisk sommereventyr på Svalbard - Vandretur
     Sommeren på Svalbard er vill og vakker! Om sommeren danner vakre farger og kontraster rammen rundt store isbreer og majestetiske fjell. Bli med på og opplev sommeren på svalbard! Pris…

      

      

     Sommeren på Svalbard er vill og vakker! Om sommeren danner vakre farger og kontraster rammen rundt store isbreer og majestetiske fjell. Svalbard har en overraskende rik flora og en uendelig arktisk tundra med en tallrik fauna. Man omfavnes også av en unik stillhet som bare brytes av tusenvis av sjøfugl som hekker på Svalbard om sommeren. Longyearbyen har dessuten midnattssol fra 19. april - 23. august, og selv i dette riket med dagslys hele døgnet, vil vi føle at dagen ikke er lang nok. Svalbard er en arktisk juvel som bare må oppleves! Man behøver ikke å være "villmann" for å delta i friluftslivet på Svalbard. Vi bor fast på Coal Miners´ Cabins i Longyearbyen, og tar deg med på flotte naturopplevelser med godt kvalifiserte lokalguider med nødvendig sikkerhetsutstyr. Det er også mulig å bli med på dagstur med båt til det nedlagte russiske gruvesamfunnet Pyramiden og den turkise Nordenskiöldbreen.
     [toggle_box]

     [toggle_item icon="•" title="Dagsprogram:" active="yes|no"]

     1. dag            Gardermoen – Longyearbyen. Sightseeing og villmarksaften
     Fly fra Oslo Lufthavn til Longyearbyen. Busstransfer til Coal Miner´s Cabins som ligger øverst i Longyeardalen, ca. 2 km fra sentrum. Etter 2. verdenskrig ble det bygd åtte bolighus samt lomp, vaskeri og messe for gruvearbeiderne her. I dag er Coal Miner´s Cabins et komfortabelt og rimelig overnattingssted. Sightseeing til fots i Longyearbyen. Når klokken viser kveld skal vi på villmarksaften i Camp Barentz i Adventdalen. Campen har en flott beliggenhet hvor vi kan oppleve Svalbards storslåtte natur. Området er relatert til gruvedrift, andre verdenskrig og tidligere vitenskapelig forskning. Svalbardreinen er et vanlig syn i dette området. Vertskapet serverer akevitt, varm mat, dessert og bålkaffe mens de holder et lite foredrag om isbjørnen og viser bilder fra Svalbard.

     2. dag            Fottur over Larsbreen til Trollsteinen
     Etter frokost tar vi fatt på dagens fottur. Vi krysser en liten elv før vi går opp morenelandskapet som er formet av flerfoldige tonn is ved foten av Larsbreen. Dette er en kombinert fot- og bretur. Siste del av turen går på en fjellrygg der utsikten er formidabel. Landskapet er majestetisk, og utsikten fra Trollsteinen (849 m.o.h.) er garantert verdt slitet på veien opp. Vi koser oss med niste og nyter utsikten. Longyearbyen har mange bra spisesteder, og det er middag på egen regning i dag. 
     Varighet: ca.  6 timer. Brevandring: Enkel (ikke behov for å gå i taulag). Vandring: Krevende bratt og ulendt terreng.                                               

     3. dag            Båttur til Pyramiden og Nordenskiöldbreen (mot tillegg)
     Frokost. Mot tillegg er det mulig å bli med på dagstur med M/S ”Langøysund” til det nedlagte russiske gruvesamfunnet Pyramiden og  den mektige Nordenskiöldbreen. Pyramiden ligger vakkert til, og alt er intakt selv om gatene er øde. I løpet av turen passerer vi også Brucebyen, Skansebukta, Svenskehuset på Kapp Thordsen og fuglefjellet på Diabas. Guiden om bord deler sine arktiske historier og kunnskap om Svalbard. Underveis serveres også et varmt måltid. Turens varighet ca. 10 timer. Middag om kvelden på egen regning.

     4. dag            Fottur til Nordenskiöldtoppen
     Etter frokost tar vi fatt på dagens fottur for å nyte arktisk luft og for å få en flott utsikt mot Longyearbyen. Vi skal til en av de høyeste fjelltoppene rundt Longyearbyen, Nordenskiöldtoppen på 1.050 m.o.h. Fjellet var fra 1837 og tiden utover det 19. århundret dominert av vitenskapelige undersøkelser, og fjellet er derfor oppkalt etter den svenske forskeren Nordenskiöld. Vi passerer Sverdrupsbyen og går opp den trange Tverrdalen og fortsetter langs ryggen mot toppen. Medbrakt lunsj.
     Felles tre-retters middag i Funktionærmessen .
     Turens varighet: ca. 8 timer. Krevende bratt og ulendt terreng.

     5. dag            Longyearbyen – Gardermoen
     Frokost. Transfer til flyplassen for retur med fly til Oslo Lufthavn.
     [/toggle_item]

     [toggle_item icon="•" title="Klær og utstyr:" active="yes|no"]

     Vanlig tur-/fjellutrustning og gode fjellsko anbefales. Det kan være varmt på enkelte destinasjoner, men været forandrer seg fort når man er på tur, og alle må ha med en liten sekk med ekstra klær og drikke.
     Tips om anbefalt bekledning etc. får du i avreiseinformasjonen vi sender ut 1-2 uker før avreise.

     [/toggle_item]

     [toggle_item icon="•" title="Avganger:" active="yes|no"]

     Dager:5

     • Avreise:
      Dato:
      14.08.2017
      Norwegian:Oslo Lufthavn - Longyearbyen
      Avreisetidspunkt:08:55.
      ETA:11:55.

      

     • Hjemreise:
      Dato: 18.08.2017
      Reise: Longyearbyen - Oslo Lufthavn
      Avreisetidspunkt: 12:40.
      ETA: 15:40.

     [/toggle_item]

     [toggle_item icon="•" title="Pris:" active="yes|no"]

     Pris fra kr: 14 450,-
     Grasrotandelen for denne pakken er kr. 505,-
      
     Inkludert i grunnprisen:
     Fly Oslo–Svalbard t/r
     4 overnattinger på Coal Miner´s Cabins
     4 frokoster, villmarksaften med middag og 1 tre-retters middag
     sightseeing til fots i Longyearbyen og 2 heldags fotturer med guide
     transfers med buss og reiseleder.

     Tillegg for enkeltrom:                                   kr.  2.600,-
     Avbestillingsbeskyttelse 6 % av totalpris pr. person

     Båttur mot tillegg:
     Dagstur med båt til Pyramiden og Nordenskiöldbreen kr. 1.850,- pr. person

     Avbestillingsbeskyttelse 6 % av totalpris pr. person. 

     Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise.
     [/toggle_item]

     [/toggle_box]

       

     Vis din interesse og så tar vi kontakt med deg!
     Skriv inn din e-post for mer informasjon.

      

      

     • Øyer
     • Kyst
     • Eventyr
     • Natur
     • gåtur
     • fottur
     • vandring
     • Aktiv ferie
     • svalbard
      ]]>
      jeffrey@abx.no (Jeffrey Spronk) Aktiv ferie Mon, 20 Mar 2017 13:48:07 +0000
      Rundreise - Lofoten http://idrettsreiser.no/sportsreiser/aktiv-ferie/rundreise-lofoten http://idrettsreiser.no/sportsreiser/aktiv-ferie/rundreise-lofoten Rundreise - Lofoten
      I år kan du bli med på tur med fly til/fra ett av Norges vakreste reisemål, Lofoten. Pris pr person 12.290,- NOK*Grasrotandelen for denne pakken er fra kr. 430,-

       

       

      I år kan du også bli med på tur med fly til/fra ett av Norges vakreste reisemål, Lofoten.  Etter en fin flytur til Evenes, kjører vi via Lofotens fastlandsforbindelse Lofast til Svolvær – der et 4 døgns hotellopphold venter.  Herfra skal vi utforske eventyrriket Lofoten med sine maleriske fiskevær og sine staute fjelltopper. Flere spennende muséer og lokale kunstnere besøkes.  Nevnes kan så vel Lofotr - vikingmuséet på Borg som "Smeden i Sund" og fascinerende Henningsvær - med sine mange severdigheter. Mange opplevelser venter…
      [toggle_box]

      [toggle_item icon="•" title="Dagsprogram:" active="yes|no"]

      1. dag              Gardermoen - Evenes - Svolvær

      Avreise med fly fra Oslo til Evenes Lufthavn.  Ved ankomst om formiddagen går turen med buss til Svolvær som er Lofotens ubestridte hovedstad.  Her blir det et 4 døgns opphold på flotte Thon Hotel Lofoten. Noe tid til å gjøre seg kjent i Svolvær, før det blir felles middag på hotellet vårt.

      2. dag              I Lofoten. Utflukt til Borg og Henningsvær

      Frokost. I dag blir det utflukt til det flotte Vikingmuséet Lofotr på Borg sammen med en lokalguide. Her får vi oppleve både en rekonstruert høvdingegård, et langskip, et naust og en smie - med sine ulike aktiviteter. I løpet av dagen besøkes et utsiktspunkt ved Eggum og fascinerende Henningsvær. I Henningsvær kan man evt. handle hos lokale kunstnere, eller besøke det kjente Galleri Harr (Ikke inkl.). Felles middag om kvelden.

      3. dag              I Lofoten. Opplev fiskeværene Å, Reine og Sund/Vikten

      Frokost. I dag blir det utflukt med vår lokale guide helt ut til Å; det kjente fiskeværet som også er Lofotveiens endepunkt.  Her besøker vi Norsk Fiskeværsmuseum, der vi får vite mer om ”Livet i fiskeværene fra 1840 – 1960/ Lofotfisket de siste 250 år”. Vakre landskap, barske fjell og frodige bygder oppleves underveis. Dagens lunsj har vi inkludert i idylliske Reine. Vi har også lagt inn et besøk hos "Smeden i Sund", Tor-Vegard Mørkved - kjent for sin produksjon av skarv, noe somer blitt hans merkevare. Retur til Svolvær om ettermiddagen. Felles middag.

      4. dag              I Lofoten. Utflukt til Kabelvåg

      Frokost. I dag tar vi formiddagstur med buss til Kabelvåg. På veien ditt stopper vi ved kirkestedet Lofotkatedralen, deretter tar vi en pause både i Kabelvåg sentrum og i Storvågan, der både Galleri Espolin og  Lofotmuseet med sin båtsamling ligger. Tid til å rusle rundt på egen hånd. (Inngangsbilletter ikke inkl.).
      Ettermiddagen fritt i Svolvær. Bl.a. anbefaler vi et besøk på Lofoten Krigsminnesmuseum - som gir et bilde av Lofotraidet i 1941, "Operasjon Claymore" og Martin Linge, samt historien om de frivillige som fulgte med denne styrken til England. Felles middag på hotellet – alternativt en frivillig kveldsutflukt med båt til berømte Trollfjorden.  Da får vi høre historien om "Trollfjordslaget", være med på en liten ørnesafari samt prøve fiskelykken. Fiskesuppe inkludert om bord. Varighet ca. 3 timer.

      5. dag              Svolvær - Evenes - Gardermoen

      Frokost. Første del av dagen fritt, før vi til avtalt tid setter kursen mot flyplassen på Evenes igjen. Herfra blir det utpå ettermiddagen flyreise tilbake til Oslo Lufthavn. 

      [/toggle_item]

      [toggle_item icon="•" title="Avganger:" active="yes|no"]

      Dager:5

      • Avreise:
       Dato:13.08.2017
       Norwegian:Oslo Lufthavn - Evenes
       Avreisetidspunkt:11:55.
       ETA:13:35.
      • Hjemreise:
       Dato: 17.08.2017
       Reise: Evenes - Oslo Lufthavn
       Avreisetidspunkt: 15:45.
       ETA: 17:30.

      [/toggle_item]

      [toggle_item icon="•" title="Pris:" active="yes|no"]

      Pris fra kr: 12 290,-
      Grasrotandelen for denne pakken er kr. 430,- per pers.
       
      Inkludert i grunnprisen:
      Fly Oslo–Evenes t/r.
      Busstransport iht. programbeskrivelse.
      4 overnattinger i dobbeltrom på 4*hotell, Svolvær.
      4 frokoster og 4 middager, 1 lunsj på Reine Rorbuer, Reine.
      Utflukter og innganger iflg. turbeskrivelse.
      Lokal guide i Lofoten iht. turbeskrivelse.
      Reiseleder.
       
      Tillegg for enkeltrom:                                                          Kr. 1.490,-

      Avbestillingsbeskyttelse:                                                    6 % av totalpris pr. person

      Tillegg båttur til Trollfjorden med fiskesuppe inkludert: Kr. 750,- p.p.

      P.g.a. av frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid.  Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise.

      [/toggle_item]

      [/toggle_box]

        

      Vis din interesse og så tar vi kontakt med deg!
      Skriv inn din e-post for mer informasjon.

       

       

      • Øyer
      • Kyst
      • Eventyr
      • Natur
      • norge
      • Lofoten
       ]]>
       jeffrey@abx.no (Jeffrey Spronk) Aktiv ferie Tue, 14 Mar 2017 08:53:27 +0000
       Vakre Helgeland - Vandretur http://idrettsreiser.no/sportsreiser/aktiv-ferie/vakre-helgeland http://idrettsreiser.no/sportsreiser/aktiv-ferie/vakre-helgeland Vakre Helgeland - Vandretur
       Bli med på sommerens vakreste eventyr! Helgelandskysten har tusenvis av øyer, et mektig landskap og de kjente fjellformasjonene De syv Søstre og Torghatten er bare noen av de flotte stedene…

        

        

       Bli med på sommerens vakreste eventyr! Helgelandskysten har tusenvis av øyer, et mektig landskap og de kjente fjellformasjonene De syv Søstre og Torghatten er bare noen av de flotte stedene vi skal på fjelltur til i området. Vega står på UNESCO´s liste over verdens natur- og kulturarv. Her står syklene klare på kaia og i sakte fart skal vi oppleve det flotte landskapet som øya har å by på, og på Vega Havhotell skal vi nyte et virkelig kulinarisk måltid. Denne turen går i en kombinasjon av fotturer, hurtigbåt og sykkel – og andre kjente steder som besøkes er Hildurs Urterarium, Petter Dass fødested på Herøy og Petter Dass museet.
       [toggle_box]

       [toggle_item icon="•" title="Dagsprogram:" active="yes|no"]

       1. dag        Gardermoen – Brønnøysund

       Fly fra Oslo Lufthavn til Brønnøysund. Transfer fra flyplassen til Thon Hotel Brønnøysund (4*). Vi skifter raskt på hotellet og tar turen til det velkjente Torghattenhullet – som ifølge sagnet ble til ved at Hestmannen skjøt sin pil gjennom Sømnakongens hatt i jakten på Lekamøya. Hatten falt ned ved Torgar, i samme stund som solen renner og alt blir til stein. Vi skal gå gjennom det karakteristiske hullet og kommer ut på den vakre kystsiden med de tusen øyer. Vi spiser medbrakt niste på turen, og middag på Hildurs Urterarium.

       2. dag        Brønnøysund – Vega

       Etter frokost tar vi hurtigbåt til Rørøy på Vega. Øya er på UNESCO´s liste over verdens natur- og kulturarv. Her har generasjoner av fiskere og bønder opprettholdt en bærekraftig levemåte i et værhardt område rett under polarsirkelen, og den nå unike tradisjonen av ærfugldrift har vært en sentral næringsvei drevet av kvinner. Syklene står klare på kaia og i sakte fart skal vi oppleve det vakre kulturlandskapet. Vi besøker også E-museet, Verdensarvutstillingen og Lille Lånan - som formidler historien til det største dunværet på Vegaøyene. Vi spiser medbrakt niste underveis. Bagasjen blir fraktet direkte til Vega Havhotell (4*) hvor vi avrunder en fantastisk dag med en nydelig 5-retters middag hos den kjente kokk- og hotellverten, Jon Aga.  

       3. dag        Vega – Herøy – Sandnessjøen

       Frokost på hotellet. I dag tar vi hurtigbåt fra Kirkøy til Herøy, og dette er en flott tur i seg selv som tar oss mellom de mange små øyene på Helgelandskysten. Syklene venter på oss her også, og noen av stedene vi skal besøke er Herøy kirke fra middelalderen, Petter Dass fødested, Herøy bygdesamling og ikke minst Etcetera som er en landskjent og fantastisk blomsterbutikk drevet av norgesmester i blomsterdekorering, Tommy Eide. Underveis spiser vi lunsj på Herøy Brygge som ligger idyllisk til i Herøysundet. Vi tar fergen til Sandnessjøen på ettermiddagen. Buss til Clarion Kysten Sandnessjøen (4*). Her venter bagasjen og en god dusj før kveldsmat.

       4. dag        I Sandnessjøen – fottur til De syv Søstre

       Frokost. De syv Søstre er et landemerke og en av de mest populære fjellkjedene vi har i Norge. Det vakre med kystfjellene er at ingenting sperrer for utsikten. Vi har en fantastisk utsikt over hele øyriket, og du ser også på tvers av hele Norge akkurat her. Det har gått "sport" i å bestige minst en av fjelltoppene i De syv Søstre på samme dag, og vi velger oss Tvillingene (945 og 980 m.o.h.) og Skjæringen (1.037 m.o.h.) Turen går over sti og svaberg. Det er stedvis bratt, men ikke noen luftige partier. Medbrakt niste. Kveldsmat på hotellet.  

       5. dag        Sandnessjøen – Alstahaugtunet – Gardermoen

       Frokost på hotellet. I dag er det retur til Oslo, men vi skal først innom Alstahaugtunet hvor Petter Dass hadde sitt virke i Alstahaug kirke. Petter Dass museet er tegnet av Snøhetta og har blitt et ikon på Helgelandskysten. Vi har tid til å besøke begge stedene før bussen går til flyplassen. Retur med direktefly til Oslo Lufthavn.

       Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.
       [/toggle_item]

       [toggle_item icon="•" title="Klær og utstyr:" active="yes|no"]

       Vanlig tur-/fjellutrustning og gode fjellsko anbefales. Det kan være varmt på enkelte destinasjoner, men været forandrer seg fort når man er på tur, og alle må ha med en liten sekk med ekstra klær og drikke.
       Tips om anbefalt bekledning etc. får du i avreiseinformasjonen vi sender ut 1-2 uker før avreise.

       [/toggle_item]

       [toggle_item icon="•" title="Avganger:" active="yes|no"]

       Dager:5

       Avreise:
       Dato: 10.07.2017
       Widerøe: Oslo Lufthavn - Brønnøysund
       Avreisetidspunkt: 13:55
       ETA:16:05
       Mellomlanding i Tronheim. 
        
       Hjemreise:
       Dato: 14.07.2017
       Reise: Sandnessjøen - Oslo Lufthavn
       Avreisetidspunkt: 13:00.
       ETA: 14:45

       [/toggle_item]

       [toggle_item icon="•" title="Pris:" active="yes|no"]

       Pris fra kr: 14 450,-
       Grasrotandelen for denne pakken er Kr. 505,- per pers.
        
       Inkludert i grunnprisen:
       Fly Oslo–Brønnøysund/Sandnessjøen–Oslo(uten reiseleder)
       4 overnattinger i dobbeltrom.
       4 frokoster, 3 lunsjpakker og 1 lunsj på Herøy Brygge, 4 middager og 2 kveldsmat.
       Transfers med buss og hurtigbåter iflg. turbeskrivelsen.
       Program.
       Vandringer og sykkelleie iflg turbeskrivelsen.
       Reiseleder/vandreguide fra Naturlige Helgeland.
        
       Transporttype: Widerøe

       Tillegg for enkeltrom:                            Kr. 1.550,- 

       Avbestillingsbeskyttelse 6 % av totalpris pr. person. 

       Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise.
       [/toggle_item]

       [/toggle_box]

         

       Vis din interesse og så tar vi kontakt med deg!
       Skriv inn din e-post for mer informasjon.

        

        

       • Aktiv ferie
       • vandring
       • fottur
       • gåtur
       • Helgeland
       • norge
       • Natur
       • Eventyr
       • Kyst
       • Øyer
        ]]>
        jeffrey@abx.no (Jeffrey Spronk) Aktiv ferie Thu, 09 Mar 2017 12:32:33 +0000
        Vandretur Kypros http://idrettsreiser.no/sportsreiser/aktiv-ferie/vandretur-kypros http://idrettsreiser.no/sportsreiser/aktiv-ferie/vandretur-kypros Vandretur Kypros
        Middelhavets solstråle. Kypros har over 300 soldager i året. Øya byr også på idylliske landskaper. Floraen er unik, og Troodosfjellene et geologisk fenomen. Pris pr person 11.990,- NOK*Grasrotandelen for denne…

         

         

        Kypros har over 300 soldager i året. Øya byr også på idylliske landskaper. Floraen er unik, og Troodosfjellene et geologisk fenomen. Noen av vandringene går i fjellet, andre langs kysten. Kysten har bratte klipper som stuper ned i havet, uberørte strender og bukter. Innlandet er grønt og frodig med et fredfullt landsbyliv, vinranker og små kirker. Vi bor på flott hotell i Pafos på sørvestkysten av Kypros. Hotellet har perfekt beliggenhet på stranden, og ikke noe sted er bedre for å se den vakre solnedgangen. Bli med oss på tur! Det er ingen tvil om hvorfor kjærlighetsgudinnen Afrodite valgte seg Kypros – og heller ingen tvil om hvorfor du bør gjøre det.
        [toggle_box]

        [toggle_item icon="•" title="Dagsprogram:" active="yes|no"]

        1. dag  Gardermoen – Larnaca – Pafos

        Fly til Larnaca. Transfer til Pioneer Beach Hotel i Pafos. Hotellet har flott beliggenhet på stranden, utendørsbasseng, spa og restauranter. Lett måltid på hotellet.

        2. dag  Vandring i Pafos

        I dag vandrer vi langs stranden til Pafos sentrum (2 km hver vei), og ser flotte mosaikkarbeider i den romerske villaen "House of Dionysos". Villaen dateres til det andre århundre e.Kr., og er på UNESCOs verdensarv liste. Tid til å nyte småbyatmosfæren og byens lille havn. Lunsj på egen regning. Felles middag.

        3. dag  Vandring – mystikk og piknik

        Vi skal bli kjent med den mytiske historien om Afrodite. Vi starter vandringen i det naturskjønne området hvor gudinnen steg i land, og fortsetter langs kysten for å se på floraen i området. Piknik med lokale spesialiteter og vin. Felles middag. VandredThere are two water fountains with drinking water along the route, one near the ruins of Pyrgos tis Rigainas and one between Loutra and Kakoskali.istanse: 5,5 km/ 2 timer. Utflukt totalt 5 timer.          

        4. dag  Afrodite Trail

        Akamas halvøya har enestående natur med dype kløfter og bukter, og er et vernet område med stor botanisk verdi. Her finnes 530 forskjellige plantearter; mange av dem unike. Vi går til grotten hvor kjærlighetsgudinnen Afrodite tok sine bad og There is a huge 100-year-old oak tree near the ruins.opp på fjellet Moutti tis Sotiras (370 m.o.h.). Middag.  The trail offers excellent view points towards Cape Arnaoutis, Polis and Pafos (Paphos) Forest.VandredThere are two water fountains with drinking water along the route, one near the ruins of Pyrgos tis Rigainas and one between Loutra and Kakoskali.istanse: 7,5 km/3 timer. Utflukt totalt 7 timer.       

        5. dag  Dagen til egen disposisjon

        Dagen til å utforske øya på egenhånd, eller til å slappe av på hotellet. Originally the church was seven–aisled, but later was reduced to five aisles.Middag på restaurant ved havnen.  

        6. dag  Vandring i Troodos med små landsbyer, vannfall og vinsmaking

        Naturskjønne fjell danner en flott ramme rundt kjøreturen til vårt startpunkt. Fjellstien går gjennom skog og langs Kryos Potamos elven. Stopp ved Passing over the picturesque Kalidonia Waterfall, the trail ends at Psilo Dendro, over the village of Pano Platres.Kalidonia Falls. Besøk i landsbyen Platres. Her har innbyggerne drevet med sauehold og jordbruk i lange tider, og det dyrkes vindruer, kirsebær og fersken. Buss til landsbyen Omodhos for lunsj og vinsmaking. Middag. VandredThere are two water fountains with drinking water along the route, one near the ruins of Pyrgos tis Rigainas and one between Loutra and Kakoskali.istanse: 3 km/1,5 timer. Utflukt totalt 8 timer.          

        7. dag  Vandring – Smigies og Adonis Trail

        Vandrestien i dag byr på vakker utsikt mot kysten av Akamas halvøya.The route goes past the disused magnesium mines that include a deserted kiln and then through a dense section of Akamas Forest. Ruten går forbi nedlagte magnesiumgruver og gjennom Akamas Forest.The route links up with the Adonis trail at Kefalovrysia where there is a fountain with drinking water. At the starting point the trail passes by the Piana fire lookout station.Piknik. Avskjedsmiddag på hotellet. VandredThere are two water fountains with drinking water along the route, one near the ruins of Pyrgos tis Rigainas and one between Loutra and Kakoskali.istanse: 7,5 km/3 timer. Utflukt totalt 7 timer.

        8. dag  Pafos – Larnaca - Gardermoen

        Formiddagen fri. Om ettermiddagen blir det transfer til flyplassen i Larnaca, og kveldsfly til Oslo Lufthavn.

        Programmet er preliminært. Endelig rutevalg gjøres alltid av vandreguide på stedet. Det kan forekomme endring i rekkefølge på dagene eller andre tilpasninger som tar hensyn til vær og andre forhold for gruppen.

        [/toggle_item]

        [toggle_item icon="•" title="Klær og utstyr:" active="yes|no"]

        Vanlig tur-/fjellutrustning og gode fjellsko anbefales. Det kan være varmt på enkelte destinasjoner, men været forandrer seg fort når man er på tur, og alle må ha med en liten sekk med ekstra klær og drikke.
        Tips om anbefalt bekledning etc. får du i avreiseinformasjonen vi sender ut 1-2 uker før avreise.

        [/toggle_item]

        [toggle_item icon="•" title="Avganger:" active="yes|no"]

        8 Dager

        • Avreise:
         Dato: 11.11.2017
         Norwegian: Oslo Lufthavn - Larnaca
         Avreisetidspunkt: 13:45.
         ETA19:15.
        • Hjemreise:
         Dato: 18.11.2017
         Reise: Larnaca - Oslo Lufthavn
         Avreisetidspunkt: 20:10.
         ETA: 00:05.
         NB! Ankomst 19. nov.

        [/toggle_item]

        [toggle_item icon="•" title="Pris:" active="yes|no"]

        Pris fra kr: 11 990,-
        Grasrotandelen for denne pakken er kr. 410,- per pers.
         
        Inkludert i grunnprisen:
        Fly Oslo–Larnaca t/r.
        7 overnattinger i dobbeltrom på 4*hotell, Pafos
        Transfers med buss iflg. turbeskrivelse.
        Turbeskrivelse.
        5 vandringer med lokalguide.
        2 piknik lunsjer inkl. drikke og 1 lunsj med vinsmaking, 7 frokoster, 1 aftens, 5 middager ekskl. drikke på hotellet og 1 på lokal restaurant inkl. drikke.
        Reiseleder.
         
        Tillegg for enkeltrom:      Kr. 1.000,- p.p.
        Tillegg for havutsikt:       Kr. 800,- p.p.
        Avbestillingsbeskyttelse 6 % av totalpris pr. person.

        Pga. frister på flybillettene er det viktig at turen bestilles i god tid. Siste kostnadsfrie avbestilling (kun adm. gebyr) av denne turen er 95 dager før avreise.

        [/toggle_item]

        [/toggle_box]

          

        Vis din interesse og så tar vi kontakt med deg!
        Skriv inn din e-post for mer informasjon.

         

         

        • gåtur
        • fottur
        • vandring
        • kypros
        • Pafos
        • paphos
        • Aktiv ferie
         ]]>
         jeffrey@abx.no (Jeffrey Spronk) Aktiv ferie Mon, 06 Mar 2017 09:48:53 +0000
         Rafting Voss http://idrettsreiser.no/sportsreiser/aktiviteter/rafting-voss http://idrettsreiser.no/sportsreiser/aktiviteter/rafting-voss Rafting Voss
         Rafting er den mest populære sommaraktiviteten på Voss! Spennande, morosamt og passar for nybyrjarar så vel som erfarne! Pris fra kr 1190,- per personGrasrotandelen for denne pakken er kr. 40,-

         Rafting Voss

         Vasstanden avgjer om vi raftar i Strandaelva eller Raundalselva, begge held topp internasjonal klasse og vi garanterer ei fantastisk oppleving. Strandaelva: Grad 3-4+, ca 8 km. Ein klassikar! Dette er den mest vanlege turen vår, med 9 spektakulære stryk og mange vakre seksjonar. Sidan elva har rolegare parti mellom dei store stryka, er graderinga relativt låg samanlikna med størrelsen på stryka, og du får verkeleg valuta for pengane! Raundalselva: Grad 3-4+, ca 7 km. Vi nyttar denne elva når Strandaelva er for låg, vanlegvis i august – september. Denne elva går gjennom eit vakkert og isolert juv, vekke frå biltrafikk og anna sivilisasjon. Denne elva er krevjande og blir rekna for å vere ei av dei mest tekniske i Norge. 

         [toggle_box]

         [toggle_item icon="•" title="Varighet:" active="yes|no"]

         TID :10:00 – 15:00

         ca. 4 timar totalt.

         ca. 1.5 – 2 timar på elva

         [/toggle_item]

         [toggle_item icon="•" title="Dette får du:" active="yes|no"]

         - Alt utstyr
         - Varmt måltid etter turen
         - Henting/bringing
         - Forfriskningar

         [/toggle_item]

         [toggle_item icon="•" title="Viktig informasjon:" active="yes|no"]

         - Minimum 15 år
         - Normal fysisk helse
         - Må kunne symje
         - Ta med badetøy
         - Ta med handkle
         - Ta med ei langerma ull undertrøye for kjølege dagar

         [/toggle_item] 

         [/toggle_box]

          

         Vis din interesse og så tar vi kontakt med deg!
         Skriv inn din e-post for mer informasjon.

         • rafting
         • voss
         • Aktiv ferie
         • aktiv
         • utfordret
          ]]>
          jeffrey@abx.no (Jeffrey Spronk) Aktiviteter Mon, 13 Feb 2017 09:19:18 +0000
          Familierafting Voss http://idrettsreiser.no/sportsreiser/aktiviteter/familierafting-voss http://idrettsreiser.no/sportsreiser/aktiviteter/familierafting-voss Familierafting Voss
          Rafting er den mest populære sommaraktiviteten på Voss! Spennande, morosamt og passar for nybyrjarar så vel som erfarne! Pris fra kr 475,- per personGrasrotandelen for denne pakken er kr. 15,-…

          Familierafting Voss

           Familieturane er perfekte for familiar med barn, skuleklassar og idrettslag der ein er under 15 år – og for dei som trur Strandaelva blir for tøff. Ein får prøve både store, stødige båtar som tek opp til 8 deltakarar, og små 2-mannsraftar (Duckies) for dei som vil ha ei større utfordring. Vi lovar mykje bading og moro for alle! 

          [toggle_box]

          [toggle_item icon="•" title="Varighet:" active="yes|no"]

          TID :09:30 – 14:30

          ca. 3 timar totalt.

          ca. 1.5 timar på elva.


          [/toggle_item]

          [toggle_item icon="•" title="Dette får du:" active="yes|no"]

          - Alt utstyr
          - Varmt måltid etter turen
          - Henting/bringing
          - Forfriskningar

          [/toggle_item]

          [toggle_item icon="•" title="Viktig informasjon:" active="yes|no"]

          - Minimum 5 år
          - Normal fysisk helse
          - Må kunne symje
          - Ta med badetøy
          - Ta med handkle
          - Ta med ei langerma ull undertrøye for kjølege dagar

          [/toggle_item]

          [/toggle_box]

           

          Vis din interesse og så tar vi kontakt med deg!
          Skriv inn din e-post for mer informasjon.

          • utfordret
          • aktiv
          • Aktiv ferie
          • voss
          • rafting
          • familie
           ]]>
           jeffrey@abx.no (Jeffrey Spronk) Aktiviteter Mon, 13 Feb 2017 08:38:32 +0000