Sportsreiser
Uslåelig opplevelse i Cognac – med slottslunsj, ridderseremoni, m.m.

Reis med oss til hjerte av Congnac. Nytt og eksklusivt spesialtilbud. Kun 15 plasser. Påmeldingsfrist 20. august. Første mann til mølla.

Uslåelig opplevelse i Cognac – med slottslunsj, ridderseremoni, m.m.

Reiseleder, Runar Framnes, har siden 2005 arrangert cognackurs for Krigsskolen. På denne fire-dagersturen tar han deg med til hjertet av Cognac, med besøk hos Bache Gabrielsen og det mest eksklusive huset av dem alle; Maison Camus, hvor du blant annet får blande din egen personlige XO.


Program

BFO og ABX inviterer til det beste Cognac har å by på – med følgende program:

 • Ons. 11. okt. Avreise fra Gardermoen kl. 11.50. Vi flyr via Amsterdam til Bordeaux. Ankomst Cognac, rask innsjekk midt i sentrum av denne sjarmerende byen, Hotel le Valois før velkomstmiddag på en av de mest anbefalte restaurantene blant lokale kjennere; Le Bistrot de Claude.
 • Tors. 12. okt. starter med besøk på Cognacmuseet påfulgt av smaking og enkel lunsj hos ”norske” Bache Gabrielsen (www.bache-gabrielsen.com). Det blir også tid til å se seg rundt i Cognac. Det anbefales å besøke Le Cognateque, cognacbutikken som hevder at den fører alle cognacmerker. Gamlebyen har mange hyggelige kafeer og restauranter, og mange gode butikker. På kvelden har vi en herlig gourmetmiddag på utsøkte Les Pigeons Blancs. Her inviterer vi på en velkomstdrink, og selvfølgelig en cognac til kaffen!T
 • Fre. 13. okt. starter «Den Store Dagen» hos Maison Camus, det mest eksklusive av cognachusene, rett etter frokost med rundtur med omvisning og instruksjon «Hvordan cognac blir til», påfulgt av velkomst på slottet av familieoverhodet, Jean-Paul Camus, med stooor lunsj med utsøkte viner og eldgammel cognac, ridderseremoni og mulighet for opptak til ridderordenen «Det Galante Glass». Denne ridderordenen har kun et fåtall norske medlemmer – deriblant en håndfull offiserer. Deretter cognacsmaking og blanding («Master Blending») av egen XO med privat navnet etikett på flaske man tar med seg hjem. Din egen blending blir omhyggelig protokollført slik at du senere kan sende bestilling på din private Camus-cognac!. Aftenen er til egen disposisjon i Cognac, og hvor du kanskje vil diskutere cognacsmaker med andre riddere?
 • Lør. 14. okt. Frokost og transport tilbake til flyplassen i Bordeaux og avreise til Oslo via Amsterdam. Ankomst Gardermoen kl. 22:55.

Reiseleder

Reiseleder er Runar Framnes, som siden 2005 har hatt gleden av å arrangere cognackurs for Krigsskolen i gamle ærverdige «T10» og på Linderud. Runar er også mangeårig rådsmedlem i Camus-selskapet.

Praktisk informasjon

Pris gjelder per person i dobbeltrom. Normalt kr. 11 875, men tilbys for kun kr. 10 875 eksklusivt for Idrettsreisers brukere. Dette inkluderer alt ovennevnte unntatt drikkevarer til de to middagene. For de som velger å kun reise med håndbagasje gir vi ytterligere kr. 300 i rabatt. Enkeltromstillegg på kr. 950 for de som ønsker dette. Depositum på kr 3000.- vil bli fakturert ved påmelding og betales snarest. Dette er ikke refunderbart. Restbeløpet faktureres med betalingsfrist 11/9.

 

Påmelding

Merk at du ikke er påmeldt før depositum er mottatt. Reisen er lagt opp som en eksklusiv gruppereise der antallet deltakere er svært begrenset, og som uansett ikke vil overstige 15 personer. Påmelding anbefales derfor snarest. Siste frist er 20/8, men det praktiseres «førstemann til mølla» i forhold til de tilgjengelige plassene.

Vandretur Catalonia - Costa Brava

Vandreturene går langs kysten og i innlandet langs postkort-landskap.

Pris pr person 11.990,- NOK*
Grasrotandelen for denne pakken er Kr. 410,- per. pers.

Opplev Costa Rica - Aktiv ferie med vandring, sykling, rappellering og rafting!
Costa Rica er preget av imponerende naturlig skjønnhet, et etablert system av verneområder, sosial og politisk stabilitet, høyt utdanningsnivå og effektiv infrastruktur.
Madeira - levadavandringer og andre øyopplevelser

Denne portugisiske Atlanterhavsperlen byr på fantastiske naturopplevelser!

Pris pr person 12.990,- NOK*
Grasrotandelen for denne pakken er kr. 450,-

Arktisk sommereventyr på Svalbard - Vandretur

Sommeren på Svalbard er vill og vakker! Om sommeren danner vakre farger og kontraster rammen rundt store isbreer og majestetiske fjell. Bli med på og opplev sommeren på svalbard!

Pris pr person 14.450,- NOK*
Grasrotandelen for denne pakken er kr. 505,-

Rundreise - Lofoten

I år kan du bli med på tur med fly til/fra ett av Norges vakreste reisemål, Lofoten. 

Pris pr person 12.290,- NOK*
Grasrotandelen for denne pakken er fra kr. 430,-

Vakre Helgeland - Vandretur

Bli med på sommerens vakreste eventyr! Helgelandskysten har tusenvis av øyer, et mektig landskap og de kjente fjellformasjonene De syv Søstre og Torghatten er bare noen av de flotte stedene vi skal på fjelltur til i området.

Pris pr person 14.450,- NOK*
Grasrotandelen for denne pakken er fra kr. 505,-

Vandretur Kypros

Middelhavets solstråle. Kypros har over 300 soldager i året. Øya byr også på idylliske landskaper. Floraen er unik, og Troodosfjellene et geologisk fenomen.

Pris pr person 11.990,- NOK*
Grasrotandelen for denne pakken er fra kr. 410,-

Rafting Voss

Rafting er den mest populære sommaraktiviteten på Voss! Spennande, morosamt og passar for nybyrjarar så vel som erfarne!

Pris fra kr 1190,- per person
Grasrotandelen for denne pakken er kr. 40,-

Familierafting Voss

Rafting er den mest populære sommaraktiviteten på Voss! Spennande, morosamt og passar for nybyrjarar så vel som erfarne!

Pris fra kr 475,- per person
Grasrotandelen for denne pakken er kr. 15,- per person.

Klatring Kristiansand

Lær å klatre på en flott klatrevegg langs Mandalselven i Kristiansand. 

Pris fra kr 300,- per person*
Grasrotandelen for denne pakken er kr. 10,- per pers.

Golf weekend i Vilnius, Litauen

Nyt din lidenskap for golf og hengi din sjel på den vakre naturen i Litauen. Litauen ble en golf destinasjon i verdensklasse ved å åpne nye golfbaner rundt Vilnius, Litauen. 

Pris fra kr: 2750,- NOK*

Opptil 150 kr går til grasrotandelen*

Kano Kristiansand

Kano i Kristiansand er trygg og behagelig for alle og enhver, selv de uten noen kano erfaringer.

Pris kr 150,- per person
Grasrotandelen for denne pakken er kr. 5.- per pers.

Kajakktur i Oslofjorden

 I løpet av denne guidede turen vil du padle rund på fjorden mellom de kjente øyene. Her vil vi stoppe slik at du kan i land og utforske øyene, sole deg eller svømme. Eller alt. Møtested: Operahuset 

Pris kr 1000,- per person
Grasrotandelen for denne pakken er kr. 35,- per pers.

Snøkiting i Norge

 Snøkiting henter inspirasjon fra og kombinerer det beste fra flere ekstremsporter – snowboard, paragliding og surfing.

Pris kr 2690,- per person
Grasrotandelen for denne pakken er kr. 140,- per pers.

Elvepadling ned Akerselven

Trenger du en pause i hverdagen? Har du lyst til å prøve noe nytt? Nå har du muligheten til å se Oslo fra en helt ny side. Kombiner kajakk med en guidet padletur på en elv som i mange hundre år har vært hjertet av industrien i Oslo. 

Pris kr 690,- per person
Grasrotandelen for denne pakken er kr. 25,- per person.

Hundekjøring Geilo

Kjør ditt eget spann, eller sitt i sleden med reinsdyrskinn over deg og opplev kreftene fra seks spreke huskyer.

Pris fra kr 450,- per person*
Grasrotandelen for denne pakken er opptil kr. 30,- per person.*

CampWest SportResort

 Camp West SportRestort vil gjerne ønske dere hjertelig velkommen til Danmarks - Ja kanskje verdens første Camping Sport Resort. Her tilbyr vi over 30 forskjellige sportsgrener, så her er det helt sikkert noe for enhver. 

Standardhytter fra 270,- NOK*
Grasrotandelen for denne pakken er opptil kr. 175,- per person. 

Laksefiske i Orkla

 

Flere og fler har fått erfare at Orkla er blitt en av Norges beste elver for laksefiske. Den elven i landet hvor det tas mest laks på sportsfiskeutstyr.

 

Pris kr 2.000.- pr døgn*

Grasrotandelen for denne pakken er Kr. 150,- per betalt døgn.

Kitesurfing på Fuerteventura, Playa Sotavento

Den evige vinden gir perfekte forhold for vindsurfing og kitesurfing, og de aller beste surfestedene finner du i Playa Sotavento.

Priser pr. leilighet pr. dag fra 775,- NOK*
Grasrotandelen for denne pakken er Kr. 60,- Per døgn

Juvvandring Voss

Iført våtdrakt, hjelm og redningsvest vekslar du på å symje, klatre og hoppe langs med elva i juvet. Du får oppleve digre jettegryter, naturlege vassklier, små stryk og krystallklare kulpar.

Pris kr 1190,- per person
Grasrotandelen for denne pakken er kr. 40,- per person.

Rafting Kristiansand

 

Natur, opplevelse, vennskap og aktivitet er hva Rafting Kristiansand tilbyr. Velkommen til lek og moro! 

Pris fra kr 300,- per person*
Grasrotandelen for denne pakken er kr. 10,- per pers.*

Kontakt oss

 • ABX Sport og Helse AS
  Besøks- og
  postadresse: Rådhusgata 28, 0151 Oslo
  Organisasjonsnummer: 938 048 207
 • +4745600384

Kom i kontakt med oss

Meld deg på vårt nyhetsbrev og gå aldri glipp av et godt tilbud igjen!

Om oss

Idrettsreiser er et reisebyrå som tilbyr tjenester på lik linje og med samme priser som andre reisebyråer. Forskjellen ligger i at vi gir en andel tilbake til din valgte idrettsgren (grasrotandel)

 • Grasrotandel
 • Reiseleverandører
 • Samarbeidspartnere
Kontakt

Rask tilgang