Nyheter

Hva er ikke bedre måte å utforske Sør- Afrika på enn i vindistriktene Franschhoek med gourmetmat og flere opplevelser.
nov 21, 2016 Hit: 317 Skrevet av 

10 Grunner Til å Besøke Franschhoek i Sør-Afrika

 

Sør-Afrika er et land som byr på så varierte opplevelser at landet er verdt et besøk når som helst, og vi elsker Sør-Afrika nettop fordi det er så varitert. I løpet av en ferie kan alle få tilfredstilt sine ønsker.  Det skader jo heller ikke norske lommebøker at sørafrikanske rand er en av få valuter i verden som har svekket seg mot kronen de siste årene. Det betyr at du nå må betale 60 øre for en rand du for fem år siden måtte betale nesten en hel krone for.

Cape Town er som en skattekiste, som havner på andreplass på Lonely Planets liste over storbyer å besøke neste år. “Mother City” er alltid i endring, med en rekke restauranter i toppklasse, spennende marked, endeløse strender (best i desember-februar), fargerike nabolag og lekre hotell. Og i september får byen en ny hovedattraksjon: Zeitz Museum of Contemporary Art Africa (MOCAA), åpner i en gammel kornsilo ced V&A Waterfront.

Og hva er ikke bedre måte å utforske Sør- Afrika på enn i vindistriktene Franschhoek med gourmetmat og flere opplevelser?

The Franschhoek Valley kan tilby shopping, vinsmaking, fine middager, flotte gåturer, sykling, ridning, fluefisking og golf.

En rekke med butikker og gallerier ligger i hovedgaten, og kan tilby mange valg innenfor antikk, verdensklasses samlinger av kunstverk og mange overdekorerte kopper og vaser. Det er også spesielle butikker som bokforhandlere, sjokoladefabrikk og teppemaker.

En Verden av Vin
For mer enn 300 år siden så den franske hugenotter potensialet i den fruktbare jorden og startet en vinindustri som finnes den dag i dag. Medlemmer av Vignerons de Franschhoek (vinbondenes forening) fortsetter denne edle tradisjonen og produserer noen av Sør-Afrikas beste viner.

Fra skarpe, fruktige hvite til rike, varme rødfarger, kan Franschhoek tilby alle de edle sorter og klassiske stiler. Dalen er kjent for sin spesielt utsøkte Cap Classique musserende viner og dessertviner.

Franschhoek dalen kan skryte av omtrent 20 vingårder, hvor mange har beholdt sitt opprinnelige franske navn, og vakre Cape Dutch gårder. Små eksklusive vinprodusenter appellere til de på jakt etter noe unikt, mens større eiendommer tilbyr en tur i vinkjelleren og smaksprøver.

Nordmenn har for lengst fått sansen for Sør-Afrikas vin, og et besøk til vindistriktene er nesten obligatorisk.

Gourmet hovedstaden
Franschhoek finere smak ender ikke med vin. Ledende kokker skaper internasjonal anerkjennelse med sine kulinariske herligheter, og åtte av Sør-Afrikas "Top 100 restauranter" er i Franschhoek - ikke rart at Franschhoek er referert som Gourmet hovedstaden i landet. Fra lette måltider med deilige råvarer fra området, til tradisjonell Cape bondekost og til spennende nytelse av verdensklasses fransk matlaging - Franschhoek tilbyr et måltid for enhver smak og en meny for enhver lommebok. 28 flotte restauranter tilbyr fantastisk gjestfrihet og god stemning - og selvsagt blir hvert måltid supplert med en av de fantastiske lokale vinene.

Er du enda ikke overbevist?  Her er 10 gode grunner til å besøke Franschhoek!

10 Grunner Til å Besøke Franschhoek i Sør- Afrika

 1. Franschhoek har utrolig vakre vinområder.
 2. Byen er kåret til mat- og vinhovenstaden i landet.
 3. Det er flere prisbelønte restauranter i Franschhoek enn noen andre steder i Sør-Afrika.
 4. Det er 101 interessante ting å gjøre der.
 5. Du kan smake vin fra distriktet på mer enn 40 ekstraordinære vinprodusenter.
 6. Franschhoek er en by for alle typer budsjetter.
 7. Det er sentralt lokalisert for å kunne nyte en utrolig følelse av Western Cape - Fra vinland til utforskning av hovedstaden i Westen Cape, Cape Town.
 8. De vennlige og imøtekommende menneskene.
 9. Galleriene og butikkene i den sjarmerende hovedgaten gir timesvis med utforskning og shopping.
 10. Franschhoek's Franske arv av mer enn 300 år er tydelig i vin og mat tradisjon. Det praktfulle Hugenot Museumet og monumenter er verdt et besøk.

Frister det å reise til mat og vinhovedstaden? Sjekk ut våre tilbud med spa, golf, vin og gourmet her

Kilder: http://petitplaisir.co.za/web/reasons-to-visit-franschhoek/
http://www.thecornerhouse.co.za/whattodo.html
http://www.magasinetreiselyst.no/reportasjer/guide/hit-ma-du-reise-i-2016#10
 
Disse vinner i 2017 - Sør-Afrika (Desember 2016), Magasinet Reiselyst, s. 123 

Sist redigert tirsdag, 20 desember 2016 12:09
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Kontakt oss

 • ABX Sport og Helse AS
  Besøks- og
  postadresse: Rådhusgata 28, 0151 Oslo
  Organisasjonsnummer: 938 048 207
 • +4745600384

Kom i kontakt med oss

Meld deg på vårt nyhetsbrev og gå aldri glipp av et godt tilbud igjen!

Om oss

Idrettsreiser er et reisebyrå som tilbyr tjenester på lik linje og med samme priser som andre reisebyråer. Forskjellen ligger i at vi gir en andel tilbake til din valgte idrettsgren (grasrotandel)

 • Grasrotandel
 • Reiseleverandører
 • Samarbeidspartnere
Kontakt

Rask tilgang